divendres, 8 d’abril del 2016

Lectura recomanada pel mes d'abril



PRIESTLEY, Chris. Cuentos de terror desde la boca del túnel. SM.

La lectura que us recomano aquest mes d’abril és Cuentos de terror desde la boca del túnel de Chris Priestley.

Una de les coses que m’ha agradat d’aquest llibre és la unitat que presenta. S’expliquen onze contes que formen part d’un fil argumental ja existent. En Robert, un jovenet d’uns 14 anys, viatja sol en tren. Dins del vagó, comparteix seient amb diverses persones, però la història es centre amb la curiosa relació que manté amb la jove Dama de Blanco. El trajecte es veu afectat per un retard injustificat i, per passar el temps, la Dama de Blanco li narra contes un pèl esgarrifosos, macabres i terrorífics. A mesura que la Dama de Blanco li relata més cròniques, en Robert es veu afectat, tant física com psicològicament, i les seves forces van minvant... tal com si les històries xuclessin la seva anima.

També destaco l’edició de SM que ens ofereix un exemplar especial, ja que cada conte està acompanyat per les il·lustracions de David Roberts. Dibuixos de traços senzills, en blanc i negre i una mica naïf, que recorden l'estil d’Edward Gorey.

En la forma i els temes dels diferents contes es pot percebre un certa inspiració i similitud amb els relats dels grans mestres del terror, com ara Edgar Allan Poe, Lovecraft i Henry James, i d’autors més actuals, com Neil Gaiman. Així, hi trobareu històries curtes, plenes de misteri que recreen una atmosfera de terror i fantasia, on apareixen ésser d’altres móns, morts, nens malvats i un llarg etcètera de situacions irracionals plenes de tensió.

Per acabar, dir-vos que és una lectura pels amants del terror, però també és ideal per qui es vulgui iniciar amb aquest gènere, ja que es llegeix ràpid i enganxa molt.


Bé, espero que gaudiu de la novel·la i... bona lectura!