dimecres, 25 de març de 2015

Lectura recomanada pel mes de març


SÁBATO, Ernesto. Sobre héroes y tumbas. Seix Barral. 
La lectura que us recomano aquest mes de març és Sobre héroes y tumbas, escrita per Ernesto Sábato.
Sobre héroes y tumbas és una història situada a Buenos Aires, on Martín, un jove melancòlic, fill d’un pintor i d’una dona de carrer, coneix a Alejandra Vidal, una noia extraordinària i misteriosa.
A mida que la amistat entre Martín i Alejandra es va consolidant, el lector entra en contacte amb la història decadent dels parents de l’Alejandra, els Vidal Olmos, una família emparentada amb la rància aristocràtica criolla. De fet, l’autor es remunta a 150 anys enrere per narrar les biografies de tots els membres d’aquest família fins acabar amb l’Alenjadra i el seu pare, Fernando Vidal Olmos. 
El drama familiar dels Vidal Olmos i sobretot, la tortuosa relació entre Alenjadra i el seu pare, fan que l’Alenjandra esdevingui un personatge marcat per la tragèdia i el deliri, però amb una personalitat que embruixa i fascina als lectors.
Dins de la novel·la hi ha un capítol, Informe para ciegos, que ha estat considerat per molts crítics el punt culminant de l’obra, on l’autor trenca amb l’estil narratiu de l’obra i ens endinsa dins del món fosc, estrany i paranoic de Fernando Vidal Olmos, el pare de l’Alejandra. Tant és així aquest trencament estilístic, que l’Informe para ciegos es pot llegir per separat, sense perdre el fil argumental de l’obra.
Bé, espero que gaudiu de la novel·la i... bona lectura!