dilluns, 21 de juliol de 2014

Lectura recomanada pel mes de juliolJOYCE, William. Nicolau Sant Nord i la batalla contra el Rei dels Malsons. Bambú. Els Guardians; 1.
JOYCE, William. Conill de Pasqua i el seu exèrcit al centre de la Terra. Bambú. Els Guardians; 2.
JOYCE, William. Fada, Reina de les Dents. Bambú. Els Guardians; 3
A través de la pel·lícula d’animació titulada “Els Orígens dels Guardians”, vaig descobrir que l’autor havia continuat amb tot l’imaginari que desplega en el film a través de la literatura.  
La saga dels Guardians, per dir-ho d’alguna manera, està formada per diversos personatges que formen part de la fantasia col·lectiva dels infants. Cada història està dedicada a un “ésser màgic” i que alhora és un guardià. Personatges com ara, Nicolau Sant Nord (més conegut, popularment, com Santa Claus) el guardià de les il·lusions, el guardià de l’esperança és el Conill de Pasqua, la Fada de les Dents és la guardiana dels records d’infantesa, en Jack Gebrat, L’home del Sac, l’Ombric, la Katherine...  
Tots els guardians son cridats per l’Home de la Lluna per vetllar i tenir cura dels nens i evitar que tinguin malsons. És el poder de l’Ombra (l’Home del Sac), qui provoca els malsons i genera por i desil·lusió.
Bo i que els personatges poden semblar infantils, hi ha molts elements en els llibres que m’han recordat a l’estil de J.R.R. Tolkien. Així, hi trobareu històries èpiques en móns ficticis i mitològics, on la dualitat entre el bé i el mal és una de les característiques més presents. Tampoc hi falta la màgia, l’acció i la intriga.
En tots els personatges hi trobareu trets de la seves personalitats que destaquen molt: el coratge, l’amistat, la valentia, la fortalesa, la compassió, la feblesa, l’odi, l’amor, la unió, l’ambició...
D’aquests tres llibres també en destaco l’estil, molt acurat, senzill i directe. Les descripcions son molt concises i en poques paraules l’autor té l’habilitat de saber explicar el que vol i despertar, en el lector, la imaginació.
Us facilito dos enllaços on podeu trobar informació sobre l’autor, els personatges, les novel·les... Els enllaços són:  http://www.elmundo.es/especiales/2012/11/cultura/guardianes/william-joyce.html i http://theguardiansofchildhoodbooks.com/.
Bé, espero que gaudiu de les novel·les... i bona lectura.