dissabte, 8 de març del 2014

8 de març: Dia Internacional de la Dona



Il·lustració d'Andrea Kowch


Amb motiu de la celebració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, la Biblioteca us presenta una petita mostra del seu fons bibliogràfic i documental relacionat amb aquesta diada i amb la història de les dones en general. 

Les Nacions Unides van adherir-se al primer acord internacional (carta de Sant Francisco) que defensava la igualtat de sexes com a dret fonamental i indiscutible l'any 1945 i trenta anys més tard, el 1975, va ser  declarat "Any Internacional de la Dona". 

El 1977, el 8 de març va ser oficialitzat com a Dia de les Nacions Unides per als Drets de la Dona i la Pau Internacional amb l'objectiu d'eliminar tota mena de discriminació contra les dones i els seus drets, per posar en relleu la igualtat entre els gèneres, i promoure el desenvolupament i la pau. En l'actualitat, aquesta celebració encara està prohibida en alguns països.

Lamentablement, encara avui, les dones continuen patint a tot el món situacions molt pitjors i molt més vexants que les que poden arribar a patir els homes.