diumenge, 13 d’octubre del 2013

Lectura recomanada del mes d'octubre

Green, John. No està escrit a les estrelles. Estrella Polar.

Aquest mes d'octubre us recomanem la novel·la guanyadora del 17è premi de literatura "Protagonista Jove", en la categoria de 15-16 anys, convocat per ClijCAT. La podeu trobar a l'expositor de recomanacions de la Biblioteca.


Hazel és una adolescent que lluita contra el càncer per aconseguir uns anys més de vida. La medicina ha aconseguit reduir el seu tumor, però la malaltia continua marcant el ritme de la seva vida (proves d'hospital en hospital, moments de desesperació, la difícil i tensa relació amb els seus pares i, sobretot, els companys del grup de suport al càncer). Al conèixer l'August al grup de suport, la intel·ligent i lúcida Hazel, tot i les seves pors i anhels, té molt clar que no hi ha temps per retrets i que cal viure la vida al màxim fins a l'últim minut.

És una història punyent, emocionant, divertida, amb dosis d'humor cínic i irreverent, sobre la tragèdia de viure i estimar. Atenció: no és una novel·la cursi ni plena de tòpics adolescents. Fàcil de llegir, us farà pensar. Segur que us sorprendrà!