divendres, 7 de juny de 2013

9 de juny, Dia Internacional dels Arxius


Amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Arxius el proper 9 de juny, durant aquesta setmana (del 3 al 9 de juny) els arxius catalans obren les seves portes i organitzen una setantena d'activitats per donar a conèixer la seva tasca entre la ciutadania. Entre les activitats programades hi ha 18 conferències, 28 exposicions i 11 jornades de portes obertes, entre d'altres propostes com tallers, presentacions o projeccions de documentals.
Actualment hi ha 339 arxius a Catalunya, que custodien 700 quilòmetres de documentació i 26 milions de fotografies. Els serveis que s'ofereixen des d'aquests centres estan adreçats al conjunt de la ciutadania i la seva tasca contribueix a la constitució i salvaguarda de la nostra memòria individual i col.lectiva.Quina activitat hi ha programada a l'Arxiu Comarcal del Maresme?
Avui, divendres 7 de juny:
  • 19 h - presentació de la Comissió Maresme commemoració 1713-171
  • 19.30 h - conferència "Benet de Sala i de Caramany i l'església catalana durant la Guerra de Successió", a càrrec del Dr. Agustí Alcoberro (director del Museu d'Història de Catalunya)

L’adreça: carrer d'en Palau, 32-34 "Can Palauet" - Mataró

Més informació al web:
Patrimoni Gencat
Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya