dilluns, 8 d’abril del 2013

Lectura recomanada del mes d'abril



ERRERA, Eglal. L’estiu dels papafigues. Cruïlla.
La novel·la recomanada d’aquest mes d'abril és L’estiu dels papafigues escrita per Eglal Errera.
A simple vista, quant fulleges el llibre, pot semblar una novel·leta destinada al públic infantil, ja que té les característiques típiques d’aquest tipus de literatura: història curta, lletra grossa i cada capítol està acompanyat per  una il·lustració. A més, els dos protagonistes tenen 10 i 12 anys.  
Bo i així, i aquesta és la gràcia del llibre, a mesura que t’endinses en la seva lectura, descobreixes un llenguatge molt ric, poètic, ple d’imatges suggerents referents als sentits: l’olor de la sorra, el contacte d’una mà, el gust dels dàtils, el color de les figues...
L’estiu dels papafigues és una història d’amor, del primer amor, on s’hi tracten altres temes relacionats, com ara la por a no ser correspost, el respecte, l’espera, la tendresa i innocència, i, sobretot, la por de la pèrdua de l’ésser estimat.
La història es centra amb la Rebecca, una nena d’Alexandria, que passa les vacances a la seva “casa del desert”, el lloc d’estiueig familiar. En aquest indret, Rebecca espera el retrobament amb el seu amic i enamorat Dahoud, un vailet de la tribu nòmada dels beduïns.  Durant l’estiu, la Rebecca i en Dahoud, gaudeixen l’un de l’altre mostrant-se el seu amor. En resum, una lectura breu i tendra, per assaborir lentament. 
Sílvia Valle