dijous, 3 de novembre de 2011

Lectura recomanada del mes de novembre

LEONARD, Annie. La historia de las cosas: de cómo nuestra obsesión por las cosas está destruyendo el planeta, nuestras comunidades y nuestra salud. Y una visión del cambio.
El primer cop que vaig entrar  en contacte amb aquesta autora va ser a través del seu vídeo The Story of Stuff (La història de les coses), on de manera molt visual, clara i entenedora explica el mecanisme que utilitza la societat capitalista per fer-nos consumir de forma compulsiva i com aquest comportament deteriora de forma alarmant el nostre entorn.
Fa aproximadament dos mesos, em vaig assabentar que l’autora havia tret el llibre que us recomano on, seguint el mateix estil que el vídeo, fa un retrat del nostre sistema econòmic i fa un rastreig de totes les coses que envolten la nostra vida quotidiana: d’on venen les nostres samarretes de cotó, els nostres ordinadors, els telèfons mòbils o les  llaunes de beguda, com es produeixen i es  distribueixen, com son consumides i on van a parar en el moment que no ho necessitem.  
Lectura molt recomanable i “quasi obligatòria” per poder reflexionar i entendre com funciona el nostre sistema econòmic i prendre consciència dels nostres hàbits en el moment de comprar.
Si teniu ganes de visualitzar el vídeo de l’autora abans de llegir-vos el llibre, aquí us facilito el seu enllaç:http://video.google.com/videoplay?docid=-5645724531418649230&hl=es