dimecres, 23 de novembre del 2011

Homenatge a la primera publicació de l’escriptor polonès Stanislaw Lem


Avui si feu una cerca en el Google, podreu veure un doodle (dibuixos que decoren les lletres d’aquest motor de cerca d’una forma original en motiu d’algun esdeveniment destacat) del 60è aniversari de la primera publicació de Stanislaw Lem, la novel·la titulada Els astronautes (1951).
Stanislaw Lem ha esdevingut un dels autors més representatius de la novel·la de ciència-ficció. Segons descriu la Vikipedia, Stanislaw Lem  “És un autor de l'anomenada ciència ficció dura, que té en el desenvolupament tecnològic un dels temes principals. Així, a les seves ficcions apareixen aparells, robots, coets i tecnologies que permeten el viatge espacial o el contacte amb els extraterrestres. Respecte a aquests, analitza sobretot els problemes de comunicació que sorgirien d'un hipotètic contacte, donades les diferències culturals, que sovint acaben en conflicte, exemplificant així una al·legoria del xoc de civilitzacions.
A través de la novel·la explora assumptes filosòfics com la relació entre instint i cultura a l'ésser humà, un possible dualisme que inclou l'ànima, la concepció de la mort o la memòria. Igualment aborda temes com els vincles socials o la solitud, sovint tenyida d'humor”.
Una de les novel·les més conegudes i que ha estat trasllada a les grans pantalles en varies ocasions és Solaris, publicada en 1961.
Si  teniu ganes de conèixer l’obra d’aquest autor, a la biblioteca hi trobareu els següents títols: Vacío perfecto i El invencible.