dijous, 22 de febrer del 2018

Recomanació de febrer

La lectura que us recomano aquest mes de febrer és Verne y la vida secreta de las mujeres planta escrita per Ledicia Costas.

Aquest llibre presenta un argument molt original. En ple segle XIX, a la ciutat de Vigo hi viu una família d’apotecaris, formada pels avis, Melisa i Philipot, i la néta Violeta. El secret mil·lenari de la família es que pertanyen a l’estrip de les dones plantes i en arribar a una certa edat es transformen en la planta que porten el seu nom. El punt culminat de la història és la metamorfosi de l’avia Melisa i el seu ingrés al bosc de les dones planta, un indret submergit a l’oceà, inaccessible i il·localitzable als mapes. És en aquest moment, on s’activa l’acció i intervenen personatges, com Jules Verne, que dissenyaran un pla per evitar la mort de l’avia Melisa.

La força de la història recau en les dones plantes. A través de descripcions molt senzilles i plenes d’evocacions a la natura, coneixem les característiques d’aquests personatges femenins de cert aire mitològic.

L’autora fa un clar homenatge a l’escriptor Jules Verne i a tot el què ell representa: atracció per tecnologia, màquines i mecanismes, i la capacitat de crear i inventar tota mena d’andròmines. Bo i que aquesta ambientació pot semblar que creï una certa distància amb el lector, la veritat és que Verne y la vida secreta de las mujeres planta t’atrapa des del primer moment. El seu ritme pausat però a l’hora ple d’acció i la combinació d’elements reals i de ficció donen al llibre un cert aire de misteri que t’endinsa de ple en una lectura emocionant.

Bé, espero que gaudiu del llibre i... bona lectura!