dimecres, 13 de desembre del 2017

Recomanació de desembre

La lectura que us recomano aquest mes de desembre és El juego de Ender d’Orson Scott Card.
Ender, el protagonista d’aquesta història, és el tercer fill d’una parella que viu en un món en el qual s'ha limitat a dos al nombre de descendents familiars. Ender és l’únic dels tres fill que ingressa a una escola militar per aprendre l’art de la guerra i la lluita. Aviat Ender destaca entre els seus companys i, a través de jocs de simulació per ordinador, va superant totes les proves i avança de categoria ràpidament.
El motiu principal de l'existència d’aquesta escola militar és reclutar nens prodigis, per tal de ser entrenats i poder fer front a un altre possible atac dels «insectores», extraterrestres molt agressius similars a insectes.
S’ha de dir que, El juego de Ender és un llibre on predominen les descripcions bèl·liques. La genialitat del llibre és que contraresta la part més freda d’estratègia militar amb la part humana i sensible del protagonista. Ender està totalment sotmès a una gran pressió psicològica i constantment té daltabaixos morals i ètics, dubte d’ell mateix, dels seus companys i professors. 
El juego de Ender és el primer llibre de la Saga de Ender (formada per un total de 5 volums) i s’ha convertit en tot un clàssic del gènere de la ciència-ficció. El seu èxit és tal que s’han fet diverses adaptacions en format còmic i cinematogràfic, i fins i tot videojocs. 
Recomano aquest llibre als amants de la ciència-ficció i dels finals inesperats.
Bé, espero que gaudiu del llibre i... bona lectura!