divendres, 1 de setembre del 2017

Recomanació de setembre

La lectura que us recomano aquest mes de setembre és Qué blanca más bonita soy de Dolf Verroen.

Novel·la molt interessant i original, tant pel tema que tracta com per l’estil que presenta. La història està protagonitzada per la Maria, una noia de 12 anys que el dia del seu aniversari rep com a regal en Koko, un petit negre esclau, i un tros de fusta que li serveix de garrot.

La Maria, a través de 40 capítols, escrits en vers sense rimar, ens reprodueix les seves reflexions, converses i ens explica tot allò que viu en el seu dia a dia: com es comporta en Koko, les visites de les seves tietes, la malaltia del seu avi, la futura institutriu, com respon el pare davant d’una esclava jove i bonica i com pateix la seva mare...

Bo i que s’expliquen moltes coses, el relat és curt, el seu to és contundent, directe i clar. La genialitat del llibre és que en poques paraules l’autor perfila a la perfecció la psicologia dels personatges i dibuixa un munt de situacions molt complexes.

Així, doncs, el molt premiat escriptor holandès Dolf Verroen transporta al lector l'època de l'esclavitud. En l’epíleg del llibre l’autor diu: «Todas las personas en esta historia han sido inventadas y, sin embargo, todo sucedió verdaderamente". Lectura ideal pels amants de la novel·la realista i de denuncia.

Bé, espero que gaudiu del llibre i... bona lectura!