dimecres, 21 d’octubre de 2015

Lectura recomanada pel mes d'octubre

FITZGERALD, Sarah Moore. Una tarta de manzana llena de esperanza. Maeva.
La lectura que us recomano aquest mes d’octubre és Una tarta de manzana llena de esperanza escrita per Sarah Moore Fitzgerald.
Ja des de l’inici del llibre, el lector sap que l’Oscar, el protagonista, ha desaparegut. Passat un temps tothom perd l’esperança de trobar-lo viu, menys la seva millor amiga, la Meg, i el seu germà petit, l' Stevie. 
A través de diferents salts temporals del present al passat, l’autora ens fa conèixer tot un entrellat de relacions complexes que es basen en l’amistat, l’amor, la innocència, l’orgull, l’enveja, la manipulació, la mentida, l’enyorança, assetjament escolar, l’empatia, la solidaritat... i , com no, en l’esperança.  
Una tarta de manzana llena de esperanza és un història d’amor entre dos adolescents, on apareixen elements del realisme màgic. És a dir, tot allò que es descriu està basat en la realitat, però hi ha successos de caire fantàstic o sobrenatural tractats de forma molt quotidiana i totalment integrats dins la narració. Així, per exemple, l’Oscar fa uns pastissos de poma que qui els tasta es sent feliç, fent desaparèixer la tristor, l’angoixa i la por. El do de l’Oscar és que sempre els fa quan hi ha algú a prop que necessita recuperar els ànims.
Un aspecte que cal destacar d’aquesta novel·la és que està plena de frases entranyables, d’aquelles que fan pensar. Hi trobareu un petit manual d’autoajuda que pretén ser sensible, commovedor i diferent. Un argument perfecte per a qui li agradin les lectures senzilles, romàntiques i una mica ensucrades. 
Bé, espero que gaudiu de la novel·la i... bona lectura!