dimecres, 18 d’abril de 2012

Lectura recomanada del mes d'abril

PITCHER, Annabel. Mi hermana vive sobre la repisa de la chimenea.
En Jamie té deu anys, una germana gran, la Jasmine, una adolescent rebel, un pare que beu massa, una mare que va marxar de casa, un gat, en Roger, i una altra germana, la Rose. Però la Rose fa cinc anys que va morir i ara viu en un gerro, sobre la lleixa de la llar de foc. La seva família s'esquerda. Ara en Jamie veu una oportunitat en un concurs per a joves talents: podrà reconstruir el que s'ha trencat?

Des de la tendra mirada d’un nen de 10 anys, Annabel Pitcher ens explica una història que mostra la incomprensió d’un nen envers diversos sentiments: l’odi del seu pare cap als musulmans, la incapacitat d’enyorar a la germana morta, l’abandonament de la mare... Situacions que podrien presentar-nos una història molt dura, es converteixen des de la perspectiva d’en Jamie en fets durs i al mateix temps absurds, per què odiar tot un poble amb l’únic argument de les accions que han fet només uns quants extremistes?

El dol és un procés llarg i complicat, que necessita de molta ajuda, en aquesta història se’ns presenta amb la dificultat que el jove protagonista amb prou feines recorda la germana desapareguda, cosa que dificulta encara més la superació d’aquesta pèrdua, necessitarà alguna cosa més per a superar-la.
Bo i la carga emocional de la història, Mi hermana vive sobre la repisa de la chimenea és un llibre divertit i on el sentit de l’humor t’atrapa des del principi. 
Us facilito el booktrailer del llibre: 
 
(Ressenya extreta del bloc Al·lots, El petit príncep: ressenyes de Llibres Infantils i Juvenils, disponible a: http://alotspetitprincep.blogspot.com/)