divendres, 23 de setembre de 2011

Equinocci de tardor

La tardor comença el 23 de setembre, coincidint amb l’equinocci de tardor i acaba el 21 de desembre, dia del solstici d’hivern. És l’estació  més seca de l’any, l’època en què el Sol és minvant. Es caracteritza per ser l’època de l’any en què cauen les fulles seques dels arbres i l’època en què es recullen dos dels productes del bosc: les castanyes i els bolets. 
Aquesta estació també concentra l’època en què tradicionalment es mata el porc i es va de cacera, ambdues activitats destinades a tenir un bon rebost de carn per passar el fred hivern. 
Els productes gastronòmics de la temporada són els bolets, les castanyes i les carbasses, els calamars, les magranes, els productes de la verema i l’aviram, l’oli, l’all, les patates, el formatge i els llegums. (Text extret de la web festes.org; disponible a http://www.festes.org/pagina.php?id_sec=8)